22 December 2016

Makan-Makan : Overstepped

Semalam farra stress sangat sebab banyak kerja,, penat sikit kan kena fikir untuk new web yang nak launch  new year ni....
Farra kalau stress mesti nak makan,,, so kawan farra bawak lah mai kedai ni.. tak sangka pulak atas kedai makanan china ni ada kedai yang best macam ni..

cafe Overstepped ni di Tingkat 1, Jalan Indah 2, Taman Sejati Indah, Sungai Petani, Kedah. Kalau nak mudah lagi dia belakang big mouth ja. boleh call 04-430 0187 kalau nak book tempat. Dia buka dari pukul 12.00T.hari - 12.00 Mlm (Isnin : Tutup)

Susun atur memang menarik dah macam tempat pembinaan ja,, tapi memandangkan masa farra p tu nak Christmas.. so tema cafe jingle bellsl lah...

Makanan agak berbaloi dengan harga,, kalau penggemar makanan yang seimbang boleh lah cuba,, sebab rasa dia tak terlalu masin dan rasa yang menarik.. pendek kata sedap lah,, 

Memandangkan farra just berdua ja dgn office-met, so tak oder banyak makanan lah,, hanya dua ni ja yang mampu disajikan.. 

Bagi yang buntu nak Dinner boleh lah cuba disini,, bolehlah hadiakan pasangan dengan Romantic Dinner ... 

22 August 2016

Cuti-Cuti : Teluk Bahang, P.Pinang

Assalamualaikum,,, sekian lama menyepi.. kini kembali dengan menyajikan tempat percutian yang biasa tetapi agak menyeronokan kalau lakukan dengan kawan-kawan..

Aktiviti : Hiking Taman Negara Pulau Pinang (Teluk Bahang)
Bayaran masuk : Free jeee...

mungkin apa yang disajikan agak biasa,,
cuma pengalaman yang kami alami berbeza setiap kali mendaki,, ini boleh dikatakan kali ke 7 cik fa ke teluk bahang.. namun tetap rasa berbeza..


menimkati keindahan alam semulajadi ciptaan yang maha Esa..


















Carilah ketenangan dicelah-celah pohon yang penuh misteri dan mendamaikan..







29 June 2016

Maaf Zahir dan Batin


Makan-Makan : Al Haura Arabic Kopitiam

Alhamdulillah hampir penghujung Ramadhan dah kita... 
selalu hujung-hujung ni lah kita banyak pulak jamuan berbuka dengan kawan-kawan,, malas nak masak pon ya jugak... tambah-tambah geng bujang pulak tu kan,,

So semalam farra teringin sangat nak makan Nasi Arab... heehee.. maklumlah penangan berpuasa ni,, banyak keinginan pulak..

Kali ni students farra yang pilih lokasi, farra just cakap ja nak makan apa.. so depa pilih Al Haura untuk jamuan last bagi batch ni.. not bad.. ramai sungguh rakyat... nak makan pon kena book dulu,, kalau tak takda tempat.. 

Alhamdulillah students dah book awai-awai,, tak lah kena tunggu lepas berbuka baru ada tempat... 



selain dari menu yg kami makan ada lagi yang lain mcm : 






Kalau buntu taktau nak makan dekat mana,, bolehlah cuba disini..

Lokasi tak jauh pon,, hanya di Lorong BLM 1/4, Bandar Laguna Merbok, 08000 Sungai Petani, Kedah. kalau nak book tempat boleh hubungi 012-740 0419.