Greenfarra♥: November 2015

27 November 2015

Hadiah dari WOOP : REXONA FRESHPROTECT kit

Asslammualaikum...

Tak sangka,..Minggu lepas farra dapat 1bungkusan, bila dibuka ada REXONA FRESHPROTECT KIT.. heran jugak,, bila masa farra beli online rexona.... 
baru teringan join WOOP utk Big Mission hari tu.. hehehehe seronok seketika,, utk bln November,, banyak hadiah GA farra dapat,, TQ TQ TQ


APA Itu WOOP?
WOOP ni singkatan untuk Women of Opinions.. tapi bukan women ja blh join,, Man pon blh jugak.. 
seronok jugak join WOOP ni.. apa kata dok saja-saja time lunch tu dari tidoq baik jawab survay2 WOOP dapat jugak ganjaran.. mudah ja jawab survay Daily Mission dan Big Mission dapat points, kumpul point lepastu kalau dah cukup kita boleh redeem dengan barang or voucher... mudah kan,, Sing up pon FREE ja,, 


24 November 2015

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Assalamualaikum semuaa,,,,,, harap hari ni baik-baik ja,,,

Memandangkan pagi ni cuaca agak baik so jom kita join GA yang comel ni,,, 


Hadia-Hadia dia,,, ofcossss la Poskad yang comel-comel :


Nak tahu maksud disebalik quotes yang tertera di poskad-poskad ni, pandai-pandai lah korang terjah pemilik blog JINDRISSKA.blogspot.com..

23 November 2015

Sapa Kata Caves Malaysia tak cantik...

Assalamualaikum,,, 

sebenarnya farra takda topik pon nak share,,, cuma bila belek-belek internet ni,, teringin pulak rasa nak melancong.. 

Sebab cantik tengok tempat-tempat menarik dekat malaysia ni...
tambah-tambah farra minat keunikan .. farra tertarik dgn gua batu kapur di malaysia...

tak sangka Malaysia ada jugak Gua Batu Capur yang menarik... sekali pandang dah rasa macam ada dalam gua,,, tambah la kalau boleh jejak kaki dkt sana kan... 



Gua Nasib Bagus, Mulu National Park, Serawak..

ni baru 1,, lebih kurang 11 Gua batu kapur yang cantik kita boleh visit.. 

Malaysia nak pakai Digital TV?

Sebelum ni farra pernah share perbezaan TV zaman dulu dengan Sekarang..

tapi kali ni farra ada terbaca satu atikel yang menyatakan Digital TV akan dilancarkan di Malaysia thn hadapan.. EMMMMMMMMM Betulll ke Idak??
yang tu farra tak pasti lah,,, 

Tetapi kalau YA pon menarik gak,,, blh dapat semua siaran,, macam pakai parabola.. 
Tetapi yang tak menariknya,,, siaran tak ditapis lah,, 

oupssss tak berani lebih-lebih,, farra tak tau sangat,, farra pon baca atikel ja.. 
nak tau lanjut,, baca lah sendiri..


Berani dan Bergaya Dengan Kereta

Assalamualaikum,,

Kalau sebut bab kereta.. perhhhh mesti terbayang Lamborghini, BMW, Mercedes Benz, volkswagen, Ferrari.... 
hehehehe cik farra pon berangan nak pakai mini cooper S, warna hijau plak kan..


wahhhhh.. keluar ja kereta,, ramai yang memandang,,,
hehehehe rasa mcm materialistic pulak kan...

Tapi tak salah simpan angan-angan,, blh jadikan pemangkin semangat utk berjaya,,

SEKARANG
kelisa pon blh nampak bergaya mcm mini cooper,, 
tambah-tambah kereta lain kan,, tak hairan kalau saga blh jadi Mercedes,, 
jangan nak hairan zaman serba guna ni,, semua blh jadi kalau nak jadi..


kalau nak jadi cool depan aweksss2 or boysss... jom tengok

Dapatkan voucher RM250 dari zalora

Assalammualaikum..


kepada kaki shoping online,,, jom shopping and menang voucher dari zalora...

dapat voucher free dari zalora.. Bernilai Rm250!!
TAK KAN TAK NAK KAN? voucher free tuuuu..

syarat mudah ja.. ambik gambar and post.. 
maklumat lanjut blh follow MEMENANGI VOUCHER ZALORA RM250!

CEPAT, jangan terlepas peluang,,, bergaya dengan zalora..

Hasil carian imej untuk zalora

Mini Giveaway by Myra & Ina

Assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Banjir : Amanjaya Mall Sg. Petani...

Assalamualaikum,,, 

Semalam farra digemparkan dengan 1 berita... walaupon farra ada di Cameron highland... dengan dunia teknologi gajet serba canggeh sekarang ni,, dok mana pon blh dpt berita...

Taksangka tempat yang selalu farra kunjung blh ditenggelami air... nampak sangat hujan lebat... and mungkin saluran pemparitan yang sempit.. andaian ja ni,,, selebihnya management lebih tau kan..

kesian depa ni,, entah hidup entah rosak,,, sabar lah ya,, 



kesian makcik ni,, tak perasan dkt situ longkang,, ingatkan parking..

Inilah berita yang farra dapat,, 

sepanjang farra dok SP ni lah 1st sp banjir... kalau betoi-betoi sp banjir alamat tenggelam lah kota kuala muda... 

apapon Alhamdulillah keadaan kembali pulih,,,, 

20 November 2015

Makan-Makan : Nasi Padang Langkasuka

Restoran Nasi Padang Langkasuka Jalan Kelab Cinta Sayang, Taman Ria Jaya, sungai petani kedah,, lokasi lunch farra bila rasa nak makan Daging Cili Langkasuka.. lagi pon dekat dengan office.. restoran dia buka seawal pukul 9.00 pg - 11.00 mlm (rabu:Tutup).. 

so kalau rasa taknak lunch boleh jugak dinner dekat sini.. 

boleh pilih lauk kegemaran sendiri dekat sini,, boleh dikatakan sedap, yang paling best ada Ikan Pekasan.. 

tempat duduk yang agak selesa,, tak payah berebut,,, sebab banyak tempat duduk disediakan..

SO BOLEHLAH CUBA...

19 November 2015

Makan-makan : Gerobok Cafe

Assalamualaikum,,, 

Jalan-jalan cari makan lagi,,, hari ni destinasi kami adalah Gerobok Cafe and Art Street...

Apa yang best dgn Gerobok Cafe ni...?.. 
Nak kata menarik tu,, biasa ja,, 

TAPI makanan dia blh tahan sedap and harga blh tahan berpatutan...



Lokasi dia pon mudah.. 

Gerobok Cafe live in Sungai Petani.
Jalan Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia

Kenyang Perotttt Senang Hatiii, Jom Selfie,,,, Art Street, Sg. Petani











17 November 2015

Kisah Zaman Kanak-Kanak....

Assalamualaikum,,, 

Bila diimbaukan kembali kenangan masa waktu dulu-dulu... Time tu masih kecik lagi,,, teringat permainan yang selalu main lepas balik sekolah tak pon cuti hujung minggu..

Tak gaduh nak risau... kalau anak-anak tak dak rumah dah tau mana nak cari sebab anak-anak time tu main dkt rumah kawan-kawan sekampung ja,,, kata mak saya,,,, tapi sekarang?... 

Adakah anak-anak kita nanti masih main permainan macam kita?..

pernah tak main permainan macam ini,, 

Lubang Kancil

Lompat ... tak inta pulak,,,

Tom-Tom Bak

Caplong

Lompat getah

Jengkek

Guli

maaf kalau ada yang tak faham, semua ni farra guna bahasa kedah,, bahasa yg selalu guna masa kecik-kecik,,, 

kan best kalau blh ajar anak-anak main mcm ni,, bolehlah tumpang sekaki,,,
teringin pulak rasa,,,

1St GIVEAWAY By MB

Assalamualaikum,,,,,

Syarat penyertaan mudah ja blh ke Blog MB(SINI

5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah

# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM30
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM25
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM20
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM15
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM10

Pemilihan adalah secara RANDOM!! 

GiveAway tamat pada 29 November 2015.

special tag untuk blog yang suka join GA :


Yang lain Selamat Mencuba.. 

16 November 2015

Makan-Makan : Cumie Burger

Assalamualaikum,,

Seperti biasa.. Bila farra stress,, farra akan cari makan,, hehehhe..
jadi hari ni farra blh lah share satu lagi tempat makan yang memang bessttt gilerrrrrr..

warong dia kecik ja,, tapi menu dia,,,, perhhhhhhh menjilat jari,,, ni boleh dikatakan kali ke-8 farra makan dkt sini,,, walaupon agak jauh dari rumah,, tetapi nafsu makan punya pasai,, jauh pon ku gagahkan jua...


nak cerita banyak-banyak pon tak guna,, bukan blh rasa,, so jamu mata jadi lah..


ni menu terbaru .. lupa pulak nama dia,, panjang sangat,, yg tau kuah dia cendawan,,, terbaikkkk


kalau tengok pon dah berselera,, inikan pulak kalau dah masuk mulut kan,, meletoppppp


tak pernah habis selalu kalau farra makan,, tapi yg ni,, siap mintak lg dkt kawan-kawan,,, 

kalau nak rasa bagi yang berada sekitar Sg Petani or yang berdekatan boleh lah cuba...

Gerai dia bertentangan dengan MRSM Merbok,, bukan betoi2 berhadapan,, dia kena lajak ke depan sikit,,, kira lepas pintu pagar MRSM tu tengok kanan,,, 

kalau tak jumpa,,, google je lah

Selamat Mencuba...




Makan-Makan : Bood Noodles.

Assalamualaikum,, 

banyak hari jugak farra tak diizinkan masuk Blog... 
Maklumlah,,, internet tak berapa nak molek,,, 

so hari ni dah alang-alang blh update blog,, farra nak share sikit dgn uolls...
sepanjang farra dok kedah ni,, oupsss anak jati kedah,,, 1st time farra tau dkt Alor Setar ada BOOT NOODLES... peraknya saya...


menarik jugak, sedap.. macam makan sop thai... terubat jugak farra dkt kg halaman,,, 



ini tak tipu ya,, memang sedap,, seronok makan smpai tak sedar 6 mangkuk dah farra sebat.. 
apa pon kena cuba sendiri.. 

Lokasi mudah ja : 


pandai-pandai lah cari ya... 

12 November 2015

Segmen Tambah Follower Instagram

Assalamualaikum,,, 
JOM tambah Follower INSTA and BLOG...

Syarat mudah ja.. :

Follow InstagramTwitter(jika ada) dan blog saya ,

 Follow Me Follow Me Follow Me

and KLIK BANNER utk JOIN


Segmen ni bertujuan untuk menambah kenalan blogger dan juga meningkatkan follower instagram. Di samping itu juga traffic blog kita juga akan meningkat. Syarat-syarat yang ditetapkan jugak sangat mudah. Harap segmen simple ni mendapat sambutan kawan-kawan blogger sekalian yaa..

Followers

Kawan-Kawan Google