30 October 2015

ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

Bertuah ka Idak??? yang penting join,,,

JOM MEMERIAHKAN GA (ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!)


Antara siaran TV Dulu dengan Sekarang...

Assalamualaikum,,, 

bila dikenangkan balik,,, teringan zaman kecik-kecik dulu,,, kalau tengok TV, warna pon tak da,,, hitam putih ja...

Tapi sekarang dah baju,, banyak animasi, aksi-aksi, yang lain dari jangkaan,,,

tetapi kalau difikir-fikirkan,, cerita-cerita dulu masih ingat sampai sekarang,,, walaupon hitam putih,, kalau sekarang best jugak,, ada jugak yg tak best nya..

setiap peredaran zaman ada baik buruknya,, cuma kita sebagai manusia kena pandai menilai..

kalau diberi pilihan antara yang baru dan yang lama,, agak2 apa yang korang pilih???...

29 October 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Assalamualaikum,,, 


GIVEAWAY by Cik Emas Putih datang lagi... 
Rugi tak Join, 

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


IPhone 6s



The next generation of Multi‑Touch.

The original iPhone introduced the world to Multi-Touch, forever changing the way people experience technology. With 3D Touch, you can do things that were never possible before. It senses how deeply you press the display, letting you do all kinds of essential things more quickly and simply. And it gives you real-time feedback in the form of subtle taps from the all-new Taptic Engine.


6 Kesan Buruk Jenayah Penyeludupan Haram Kepada Negara

Sebut saja tentang penyeludupan, pasti kita akan terbayang aktiviti haram yang dilakukan secaraunderground. Ia melibatkan penggunaan laluan yang tidak dibenarkan, pemalsuan dokumen, jual beli barang terlarang, dan macam-macam lagi.



Penyeludupan membahayakan ekonomi negara dalam pelbagai cara. Ia menjejaskan industri tempatan, merencatkan perdagangan import, dan mengurangkan jumlah hasil yang dikutip melalui cukai oleh kerajaan.

Malangnya transaksi "bawah tanah" ini sedang mengambil tempat di Malaysia dan sebahagian besar daripada hasil yang dipungut kerajaan sedang hilang.

Statistik jelas menunjukkan bahawa kenaikan harga dan cukai ke atas rokok dapat menjadi pemangkin kepada pengurangan ketara dalam pengambilan rokok dalam masyarakat

Walau bagaimanapun, ada yang berpendapat bahawa kenaikan harga rokok menyumbang kepada peningkatan aktiviti penyeludupan dan aktiviti jenayah yang berkaitan. Jadi, pembelian rokok akan kekal tinggi tetapi hasil kutipan yang jatuh.



23 October 2015

Giveaway Duit Saku Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Assalamualaikum, salam tengah hari,,,
dah 2 hari farra rasa tak bermaya ja,, malas pon ada...
adakah nak demam or cuaca jeberu...?

apa pon farra nak join GA by Iffayyan...


JOM MEMERIAHKAN GA by Irrayyan.. Klik Banner ja...

21 October 2015

Sukaa Sukii Giveaway by SFCT

Assalamualaikum,,,

sementara tunggu nak meeting dgn pengara baru,, baik farra join GA by Sally.faez.Ct
Yang lain pon blh join...

Syarat mudah.. Klik Banner..



GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

Assalamualaikum and good morning 



JOM MERIAHKAN SEGMEN 


KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT
DETAIL SEGMEN



** 19 PEMENANG DI CARI
** MULA : 21 OKTOBER 2015
** TAMAT : 31 OKTOBER 2015

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally, Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.

20 October 2015

Hasil Tangan : Logo Baju

hasil design untuk projek baju bagi group Reunion sek.. 

dalam buntu2 dapat jugak farra hasilkan 2 design.. 



dan setelah dibuat undian,, akhirnya keputusan telah dibuat oleh group.. 


baju akan ditempah tak lama lagi.. harap2 cantik...

segmen blogwalking by mirza syazwina

Assalamualaikum,,,

Jom memeriahkan Segmen bu Mirza... syarat paling mudah,, siap ada hadiah misteri lg,, Mana tau anda antara orang yang bertuah,, 


CONTEST: SAYA NAK HADIAH

Assalamualaikum

Jom kita bantu rakan blogger kita ni capai Impian dia...

Syarat dia JOIN contest ni..


IMPIAN Ombak Bergigi nak capai 300 follower pada hujung bulan oktober..?

Tercapai ke tak?.. farra rasa Tidak tetapi mungkin follower cik ompak seramai 258 pada hujng oktober. dan mungkin blh mencecah 273 sebelum 11 November,,,

and

farra nak hadia no 2 : SPONSOR BY NURZIANA

Chayok2 cik Ombak...

Tambah Income di Hujung Jari...

Assalamualaikum dan Selamat ptg semua,,

kalau sebut bab Income,, ramai yang garu kepala,, pening dengan pendapatan sekarang,, ada yang dapat big income ada yang dpt small income,,

bagi farra semua tu sementara... tapi bagi yang nak tambah income secara 4time di hujung jari,, blh join kaji selidik or contest seberti di bawah... ramai jugak yang join,,, BEST...


Alhamdulillah.. walaupon tak banyak,, tetapi membantu...

Selamat Mencuba 

Gathering Bersama Pelajart Baru

Assalamualaikum semua,,,

dah hampir sebulan farra dapat anak-anak baru,, tetapi masih tak blh nak fahami sorang-sorang..
sebenarnya tak susah nak jaga anak-anak tua ni,, cuma yang susahnya kalau anak tu lebih tua dari usia..
ada jugak berlaku smpai tak hormat cikgu,, mentang2 teman ni kocek,,,, tapi jangan ingat tak garang..

semperna cuti Awal Muharam,, farra ambik kesempatan buat gathering dgn anak2 dekat Titi Hayun Yan, dekat sikit..











Alhamdulillah,, tiada lagi group2 dlm kelas,, semua bersatu mcm satu keluarga,, kalau tak,, group ni depa2 ja,, group tu dia2 ja,,, abis tu farra nak kena bahagi dua,, 

susah jugak nak jaga 15 org anak yang mcm2 latarbelakang ni,, tetapi mudah bila masih2 blh bersatu dan bertimbang rasa,,

apa pon seronok blh lahirkan insan yang berjaya mcm diaorg ni,, INSYALLAH,,,

jangan nakal2..

15 October 2015

7 Mini Superhero Wajib Ada Bila Travel

Assalamualaikum,,,

Ehhhhh. sis bukan nak cerita superhero Batman, Superman, Spiderman ka... Tetapi, superhero mini yang korang tak sedar betapa pentingnya ia di saat kecemasan, terutamanya kalau nak traveljauh-jauh!

Ha.. apalagi, buat akak-akak, abam-abam semua yang nak pergi travel sempena habiskan cuti tahunan ni, lebih baik bawa 7 superhero mini ni! Yang pasti, 7 Superhero mini ini akan memudahkan misi anda untuk ‘travel light & easy’!

1. Handphone lama!

10 Alasan Yang Kawan Kita Selalu Bagi Supaya Tak Makan Sorang-Sorang

Assalamualaikum...

Ingat lagi tak masa zaman uni dulu, kita mesti akan ada kawan yang tak pernah lunch atau dinner sorang-sorang. Si dia ni akan cuba sedaya upaya ajak kawan-kawan untuk makan sekali dengan dia.

Dan kalau anda perasan, kawan kita ni ada saja alasan yang dia bagi untuk make sure dia tak makan sorang-sorang. Antaranya:

1. "Eh bro jom makan dengan aku hari ni. Aku belanja. Tapi yang murah-murah jelah."

2. "Weh kedai ni ada promosi/diskaun. Jom pergi. Boleh jimat duit sikit."

3. "Bro teman aku makan kejap alang-alang aku dah dekat dengan hostel kau ni."

4. "Makan kat kedai ni lagi sedap weh. Aku dah trydah. Kedai yang kau nak pergi tu tak best sangat. Jom follow aku."

7 ciri-ciri lelaki buat wanita 'fall in love'

Assalamualaikum,,
hari ni farra just nak share dgn u all fakta not auta...

SAPA kata lelaki Handsome boleh cairkan wanita... 

sampai sekarang takada sapa-sapa boleh cairkan hati sis yang macam batu bata ni..
tetapi farra saja nak share 7 ciri-ciri yang boleh buat wanita fall in love.. farra pon boleh cari kalau dapat ciri-ciri Boyperen mcm ni,,,

1. Penuh sense of humour
2. Power memasak
3. Kuat bersukan

12 October 2015

Aktiviti Masa lapang

memandangkan 11 Oktober 2015 cuti hujung minggu... taknak buang masa,, so farra macam biasa,,, bila ada jemputan dari fotog-fotog yang nak belajar lighting.. 
bukan farra tokguru k,, just jadi subject ja or talent.. 










Cuti-Cuti : Air Panas Legong...

Assalamualaikum,,, seronok bercuti 2 hari,, sampaikan FB and Blog pon cuti...

hari ni farra saja nak share dgn u olls..
kalau yang pernah ke Air panas Legong,, toksah cerita la,, memang best kannnn ? kannn ? kannn ?

bagi yang tak pernah tu,, pergi lah merasa kehangatan air mendidih yang boleh mendidihkan darah,,
farra saja-saja ja niat nak rendam kaki yang sakit ni,, bawak students yang tak pernah jejak kaki ke sana,,, apa lagi melompat depa,, seronok katanya...








Kampung Keda Ulu Legong, 09100 Baling, Kedah, Malaysia.
Bayaran masuk : RM6.00(dewasa, RM3.00(kanak-kanak) dan RM4.00 (golongan Istimewa-oku dan warga emas 60thn keatas)

9 October 2015

Bila KAKAK saya PENDEK..

Inilah ungkapan yang si kakak selalu dapat bila adik-adiknya lebih tinggi dari kakak.. lebih kurang situasi farra..

seronok bila sampai masa umur genap 27.. mesti tak percaya farra 27 kan?

1st hadiah bezdy yang farra dapat dari adik-adik adalah satu cerita realiti dalam fantasi...
agak rasa kecil hati jugak sebenarnya.. tetapi memandangkan cerita citra ni mencuit hati,, tak jadi nak marah...

bila adik-adik becerita.. 
Keistimewaan Seorang Kakaknya (itu saya)

ye lah,, semua nampak sama tinggi,,, opsss silap, sama rendah dgn kanak-kanak

betul,, ramai org kata saya comellll... malunya,,, 

hehehe yang ini betul,, bila melawat keluarga dkt Thai,, farra dapat pitihh,, adik tak dapat,, orang ingat farra adik,, 

ini reality kalau suruh students or kawan-kawan yang baru kenai teka umur.. diaorg mesti kata 23 or 25... hakikatnya lebih lagi,,, asyikkkkk seronoknya..

hahahah topik yang selalu berlaku,,, ramai org cakap farra adik,, yang si adik tu kakak,,
so jangan jealouss yee...
  
seronok boleh buli adik-adik,, nak tak nak diaorang kena lah ikut,,

SERONOK KAN jadi Kakak PENDEK...

WOOP... menangi hadiah yang menarik....


Assalamualaikum semua....

hari ni farra nak ajak kawan-kawan 



Macam-macam hadiah menarik menanti anda

8 October 2015

Segmen - SukaGelak nak link entri terbaru korang

Assalamualaikum.... selamat pagi,,, 


Segmen ni akan berlangsung selama seminggu. 
Bermula harini 07/10/2015 sehingga 14/10/2015 jam 11.59 malam.


Tujuan segmen ni diadakan:

tuan tanah ketagih nak blogwalking, tapi bila klik je http://xxxxxxxxxxxx.blogspot.com tak dapat nak masuk pula, kena block. tapi kalau link tu pergi dekat entri, boleh pula buka. kecelaruan identiti agaknya.

Tuan GA harap-harap ramai yang dapat join segmen dia..

Terima kasih sudi baca.