24 December 2015

Makan-Makan : Berangan Steamboat & Grill

MAAF,, kali ni farra tak boleh nak saji banyak gambar sebab terlupa,, terlalu teruja sangat nak makan,, sempat ambik last-last ja,, harap membantu jugak dalam mempuat keputusan untuk makan,,,

Dalam banyak-banyak tempat yang farra pernah terjah untuk makan setamboat grill ni,, berangan adalah salah satu tempat yang ok kalau nak kepuasan dalam menjamu selera.. 

Ada banyak pilihan dan perapan yang sedap


Harga bagi dewasa RM 19.00, untuk kanak-kanak RM 9.00, lokasi Jalan Padang Temusu, Taman Temusu or call no ni kalau nak book 019-422 5806.. buka malam sahaja dari pukul 9.00-12.00..

16 December 2015

KUNO kah kita?...

Assalamualaikum semua,,, 

pejam celik pejam celik,,, kita dah berada dipenghujung tahun 2015,,, 
macam tak percaya ja kan,,, masa berlalu dengan cepat... lagi 2 minggu kita dah jejak ke alam 2016...

agak-agak dalam tahun 2016 apa yg akan jadi?..... 


bila terbaca satu atikel ni,,, far terfikir jugak,,, adakah kita masih berada pada zaman KUNO... or permikiran kita masih KUNO?...


kalau u olls, apa u olls rasa...?


15 December 2015

KEDAH VS SELANGOR

Assalamualaikum....

emmmm lama sangat far tak selongkar blog,,, sibok dengan kerja,,, sibok dengan nak berjalan-jalan,,, baru-baru ni sibok kedah VS selangor...


walaupon kalah 2-0,, KEDAH tetap di HATI... 

hehehehe... mungkin bukan rezeki tahun ni,,, tapi far tetap bangga dengan penyokong-penyokong kedah,,, 
boleh dikatakan mejoriti penyokong yang memonopoli ruang adalah penyokong kedah...



selangor pon hebat dengan sorakan,,,,'

masig-masing ada kelebihan sendiri.. tapi Alhamdulillah,,, 
tiada perkara buruk yang terjadi semua berakhir dengan aman,,,

memang stdy lah geng-geng kedah.. tak melatah walaupon kalah,,, hehehhhe 




walaupon letih semangat masih ada untuk 2016.. singgah shopping dlu sebelum balik... 
zassssssssss


GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2015 SHEILA INSPIRE

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire



Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq, Dia Yang Maha Pengasih dan Penyayang serta Yang Maha Memberi Rezeki, dengan ini saya ingin melancarkan "Giveaway Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire".... sempena template baharu ini dan keluarga besar blooger yang sering berkunjung ke blog yang tak seberapa ini.... semoga ukhwah kita sentiasa terjalin,,, tegur-tegur la diri ini. Adakala tak berapa nak aktif kerana kesibukan tugasan.... Akhir sekali, saya harap dengan GA yang tak seberapa ini dapat menjalinkan hubungan kita sesama blogger.... Maaf yer gambar hadiah tidak clear....

Syarat:
1. Buat entry masukkan banner dan link ke segmen ini.
2. Kalau sudi boleh follow : Sheila Inspire, add Facebook, add Twitter, friend Google, follow Instagram (kalau tak nak pun tak apa)... terpulang....
3. Jangan lupa tinggalkan link di petak komen.

Tarikh akhir : 29 Dis 2015 jam 11.59 pm

Hadiah 

3 x (2 orang) (hadiah misteri)



1 x (1 orang) planner 2016


1 x (1 orang) diary 2016


3 x (3 orang) shawl H&M


1 x (1 orang) face tower + vase


1 x (1 orang) botol air


1 x (1 orang) beg mickey mouse


3 x (3 orang) pamplet set zikir Asmaul Husna


Setakat ini 12 peserta bertuah dicari dan mungkin akan bertambah dengan kasih sayang Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq.... Keputusan akan ditentukan secara cabutan bertuah pada 31 Dis 2015 InsyaaAllah, Allah Ya Baari'.... 


Senarai Peserta





9 December 2015

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS


HADIAH

4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

8 December 2015

hadiah-hadiah Krismas

Assalamualaikum,,, 

selalu kita dengar kalau KRISMAS mesti dapat hadiah,,, itu budaya barat or budaya mereka-mereka yang sambut Krismas,,, 

bagi kita yang tak sambut ni BOLEH dapat hadiah ka?... 

hehehehe boleh ja, tu pon kalau ada kawan yang nak kasi,, kalau tak melopong ja,,,,


TETAPI sekarang hadiah-hadiah Krismas blh dibeli tau,, siap dapat free gift lagi...


tak percaya blh klik 
"Biar betul, boleh beli hadiah-hadiah Krismas yang epik ni untuk RM12 je? " 

2 December 2015

FREE hair revival kit and hair growth treatment

Assalamualaikum,,, 

Yun Nam Hair Care FREE Hair Treatment and Revival Kit worth RM468 Giveaway!


Sign up now and you will receive a FREE Hair Treatment and Revival Kit worth RM468. Or, you can purchase 2 Hair Growth Visits and Hair Revival Kits (worth RM868) at only RM68 now. Terms and conditions apply.

27 November 2015

Hadiah dari WOOP : REXONA FRESHPROTECT kit

Asslammualaikum...

Tak sangka,..Minggu lepas farra dapat 1bungkusan, bila dibuka ada REXONA FRESHPROTECT KIT.. heran jugak,, bila masa farra beli online rexona.... 
baru teringan join WOOP utk Big Mission hari tu.. hehehehe seronok seketika,, utk bln November,, banyak hadiah GA farra dapat,, TQ TQ TQ


APA Itu WOOP?
WOOP ni singkatan untuk Women of Opinions.. tapi bukan women ja blh join,, Man pon blh jugak.. 
seronok jugak join WOOP ni.. apa kata dok saja-saja time lunch tu dari tidoq baik jawab survay2 WOOP dapat jugak ganjaran.. mudah ja jawab survay Daily Mission dan Big Mission dapat points, kumpul point lepastu kalau dah cukup kita boleh redeem dengan barang or voucher... mudah kan,, Sing up pon FREE ja,, 


24 November 2015

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Assalamualaikum semuaa,,,,,, harap hari ni baik-baik ja,,,

Memandangkan pagi ni cuaca agak baik so jom kita join GA yang comel ni,,, 


Hadia-Hadia dia,,, ofcossss la Poskad yang comel-comel :


Nak tahu maksud disebalik quotes yang tertera di poskad-poskad ni, pandai-pandai lah korang terjah pemilik blog JINDRISSKA.blogspot.com..

23 November 2015

Sapa Kata Caves Malaysia tak cantik...

Assalamualaikum,,, 

sebenarnya farra takda topik pon nak share,,, cuma bila belek-belek internet ni,, teringin pulak rasa nak melancong.. 

Sebab cantik tengok tempat-tempat menarik dekat malaysia ni...
tambah-tambah farra minat keunikan .. farra tertarik dgn gua batu kapur di malaysia...

tak sangka Malaysia ada jugak Gua Batu Capur yang menarik... sekali pandang dah rasa macam ada dalam gua,,, tambah la kalau boleh jejak kaki dkt sana kan... 



Gua Nasib Bagus, Mulu National Park, Serawak..

ni baru 1,, lebih kurang 11 Gua batu kapur yang cantik kita boleh visit.. 

Malaysia nak pakai Digital TV?

Sebelum ni farra pernah share perbezaan TV zaman dulu dengan Sekarang..

tapi kali ni farra ada terbaca satu atikel yang menyatakan Digital TV akan dilancarkan di Malaysia thn hadapan.. EMMMMMMMMM Betulll ke Idak??
yang tu farra tak pasti lah,,, 

Tetapi kalau YA pon menarik gak,,, blh dapat semua siaran,, macam pakai parabola.. 
Tetapi yang tak menariknya,,, siaran tak ditapis lah,, 

oupssss tak berani lebih-lebih,, farra tak tau sangat,, farra pon baca atikel ja.. 
nak tau lanjut,, baca lah sendiri..


Berani dan Bergaya Dengan Kereta

Assalamualaikum,,

Kalau sebut bab kereta.. perhhhh mesti terbayang Lamborghini, BMW, Mercedes Benz, volkswagen, Ferrari.... 
hehehehe cik farra pon berangan nak pakai mini cooper S, warna hijau plak kan..


wahhhhh.. keluar ja kereta,, ramai yang memandang,,,
hehehehe rasa mcm materialistic pulak kan...

Tapi tak salah simpan angan-angan,, blh jadikan pemangkin semangat utk berjaya,,

SEKARANG
kelisa pon blh nampak bergaya mcm mini cooper,, 
tambah-tambah kereta lain kan,, tak hairan kalau saga blh jadi Mercedes,, 
jangan nak hairan zaman serba guna ni,, semua blh jadi kalau nak jadi..


kalau nak jadi cool depan aweksss2 or boysss... jom tengok

Dapatkan voucher RM250 dari zalora

Assalammualaikum..


kepada kaki shoping online,,, jom shopping and menang voucher dari zalora...

dapat voucher free dari zalora.. Bernilai Rm250!!
TAK KAN TAK NAK KAN? voucher free tuuuu..

syarat mudah ja.. ambik gambar and post.. 
maklumat lanjut blh follow MEMENANGI VOUCHER ZALORA RM250!

CEPAT, jangan terlepas peluang,,, bergaya dengan zalora..

Hasil carian imej untuk zalora

Mini Giveaway by Myra & Ina

Assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Banjir : Amanjaya Mall Sg. Petani...

Assalamualaikum,,, 

Semalam farra digemparkan dengan 1 berita... walaupon farra ada di Cameron highland... dengan dunia teknologi gajet serba canggeh sekarang ni,, dok mana pon blh dpt berita...

Taksangka tempat yang selalu farra kunjung blh ditenggelami air... nampak sangat hujan lebat... and mungkin saluran pemparitan yang sempit.. andaian ja ni,,, selebihnya management lebih tau kan..

kesian depa ni,, entah hidup entah rosak,,, sabar lah ya,, 



kesian makcik ni,, tak perasan dkt situ longkang,, ingatkan parking..

Inilah berita yang farra dapat,, 

sepanjang farra dok SP ni lah 1st sp banjir... kalau betoi-betoi sp banjir alamat tenggelam lah kota kuala muda... 

apapon Alhamdulillah keadaan kembali pulih,,,, 

20 November 2015

Makan-Makan : Nasi Padang Langkasuka

Restoran Nasi Padang Langkasuka Jalan Kelab Cinta Sayang, Taman Ria Jaya, sungai petani kedah,, lokasi lunch farra bila rasa nak makan Daging Cili Langkasuka.. lagi pon dekat dengan office.. restoran dia buka seawal pukul 9.00 pg - 11.00 mlm (rabu:Tutup).. 

so kalau rasa taknak lunch boleh jugak dinner dekat sini.. 

boleh pilih lauk kegemaran sendiri dekat sini,, boleh dikatakan sedap, yang paling best ada Ikan Pekasan.. 

tempat duduk yang agak selesa,, tak payah berebut,,, sebab banyak tempat duduk disediakan..

SO BOLEHLAH CUBA...

19 November 2015

Makan-makan : Gerobok Cafe

Assalamualaikum,,, 

Jalan-jalan cari makan lagi,,, hari ni destinasi kami adalah Gerobok Cafe and Art Street...

Apa yang best dgn Gerobok Cafe ni...?.. 
Nak kata menarik tu,, biasa ja,, 

TAPI makanan dia blh tahan sedap and harga blh tahan berpatutan...



Lokasi dia pon mudah.. 

Gerobok Cafe live in Sungai Petani.
Jalan Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia

Kenyang Perotttt Senang Hatiii, Jom Selfie,,,, Art Street, Sg. Petani