25 September 2014

Birthday Giveaway by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh

24 September 2014

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM




Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



23 September 2014

PEMENANG SEGMEN : biar saya tolong CIK FARRA

Assalamualaikum semua,,,

saat-saat yang dinantikan telah tiba,,,

hari ni seperti yang dijanjikan, farra akan umumkan pemenang bagi SEGMEN : biar saya tolong CIK FARRA.

seramai 52 penyertaan (rujuk senarai penyertaan), 3 pemenang telah dipilih berdasalkan cabutan betuah... cabutan ini dibuat oleh 3 office mate farra.



Peserta yang bertuah adalah : 







Pemenang boleh tuntut hadiah dengan emailkan butiran berikut :

Nama :
Alamat surat menurat :
No Tel :

EMAIL ke : greenfafoto@gmail.com

22 September 2014

BAGAIMANA MAHU MEMULAKANNYA

salam semua,,,

setelah sekian lama dilema,,, baru hari ni farra rasa farra nak luahkan dengan kawan-kawan semua,,,

dah lama farra nak mula sesuatu yang buat farra suka, minat berdasalkan hoby and kemahiran yang kita tak tau kita ada atau mampu capai,, belit-belit kan,, farra pon tak paham apa yang farra taip..

farra rasa farra nak kan satu kebebasan dalam buat kerja and tentukan hala tuju masa depan yang farra corakkan sndiri,, apa lah yang farra merepek ni...

SEBENARNYA farra nak bebas dari kerja farra sekarang ni ja.... adoiii susah sungguh nak terus terang.. kerja farra tak susah,, tak terok, stabil ja kehidupan,, tetapi ia amat sukar... mungkin sbb farra penghibur kot.. farra terfikir nak mulakan kerja sndiri, nak buat perniagaan jarak jauh, tak kisah la melalui medium apa pon,, janji ia mengikut minat dan kemuasan hati,,,

RASANYA boleh ka?...
- kalau farra buat design?. tak kisah la apa pon design sbb farra suka sesuatu yang mencabar..
- kalau farra buat business? farra minat berniaga ni,, tapi tak tau nak mula dari mana,
- kalau farra buat printing? modai pon mencabar jugak ni
- kalau farra buat tudung ka baju ka?.. sbb farra boleh menjahit,, peralatan ada semua lengkap,, tapi takut tak menepati citarasa ja,,,

JADI apa pendapat semua kawan-kawan..




KEPADA SEMUA PENYERTAAN GA FARRA

salam semua, 
mesti semua tertungu-tunggu kan siapalah yang bakal dapat baju dari farra, esok farra akan umumkan pemenangnya...

yahooooooo....

ada lagi 1 berita gembira,, farra akan tambah lagi 1 hadiah tambahan kepada pemenang, 

jadi tunggu pengumuman esok ya,,, 

TQ kepada semua yang sabar menunggu. 

17 September 2014

SUSAH JUGAK NAK CARI PEKERJA

salam semua,,, farra sedih la,,, farra buka JAWATAN KOSONG untuk JAWATAN : TRAINER AUTOMOTIVE, takda sorang pon bagi respon, 

farra memerlukan trainer.. 

takda ka sapa-sapa berminat.. 

15 September 2014

CABARAN KEDUA iPhone 5

Assalamualaikum

farra and adik berangan-angan nak pakai iPhone 6, konon-konon nak pakai sama lah, tetapi kalau menang cabaran iPhone 5 ni lagi ok, adik pon dah ada iphone 5, baru kami jadi kembar. 
KINI Tugasan Kedua Cabaran iPhone 5s

untuk tugasan ke2 ni agak unik tetapi memerlukan kerajinan dalam diri, ia mudah ja. farra perlu menjadi top comment 70 diblog Denaihati 
mula 15/9 sampai 15/10/2014.

  1. Jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget.
  2. Peserta dikehendaki menggunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. contohnya sekiranya domain blog hasrulhassan.commaka gunalah username Hasrul Hassan atau sekiranya domain adalahwanhidayat.blogspot.com maka gunalah username Wan Hidayat.
  3. Jumlah setiap komen mesti melebihi 10 perkataan yang kurang akan dipadam.
  4. Komen mestilah bersesuaian dengan tajuk entri jangan lari topik hanya kerana nak mendapat jumlah komen yang banyak sebab ianya juga akan dipadam.
  5. Syarat satu banner di blog peserta masih dikekalkan dan adalah diharap semua peserta dapat menukarkan banner yang ada kepada banner “Qurban di Kemboja” Semuga sedikit sumbangan mempromosi ini menjadi asbab kita akan mendapat gajaran yang berlipat kali ganda.
  6. Pastikan peserta sentiasa update senarai penaja dengan backlinks supaya tidak tersingkir dari cabaran kerana admin akan sentiasa memantau entri penyertaan.
  7. Peserta yang masuk dalam top 70 akan layak untuk masuk pusingan terakhir.

Hadiah Cabaran iPhone 5s

Hadiah Utama : Tiga unit iPhone 5s 16GB dari penaja individu dan Satu iPhone 5s 16Gb tajaan Amariman.com
Hadiah saguhati : Wang Tunai akan diumumkan jumlah dan katogeri di entri yang lain.


Penaja Cabaran iPhone 5s

Terima kasih kepada semua PENAJA kerana sudi menjadikan impian kami para blogger menjadi kenyataan. 


Penaja Utama :



Penaja Individu :




Qurban & Aqiqah di Kemboja



GA Berakhir Semalam

SALAM SEMUA,,,,

farra rasa hapy sikit sbb skarang agak boleh tenteram lah nak buat kerja,
kalau tak susah hati ja,, semua jadi kelang kabut dengan evan n bos yang nak letak jawatan.

pejam celik petam celik, GA farra dah pon tamat smlm,
so senarai peserta pon dah update cuma perlu semak beberapa pekara ja lagi sebelum pemenang diumumkan,

pemenang akan dipilih berdasalkan cabutan tradisional(cabutan Bertuah). 

tungguuuuuuuuuuuu... 

8 September 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

4 September 2014

GIVEAWAY : BLOGGER 1 MALAYSIA


Blogger 1 Malaysia
Tajuk GA kali ni dibawah Perjalanan RASA

Kenapa saya jabi BLOGGER?

Sebenarnya saya tak rancang pon nk jadi blogger, tetapi secara tak sengaja saya terjebak ke lembanh penceritaan alam maya ni, ini semua atas kerelaan hati tiada paksaan. semua lahir dari hati. 
Kisahnya bermula dari sekelumit hati yang mahu meluahkan rasa yang takmampu diluahkan kepada sesiapa, so alam ini yang menjadi platform pertama farra guna. 
Sehingga kini farra menjadikan blog sebagai tempat meluangkan masa dan mencari ilham untuk tenangkan hati dikala mengalami malasah, 

KALAU GUNA DENGAN CARA BAIK MAKA BAIKLAH JADINYA. 
Jadi gunalah blog sebagai satu pekara yang positif dan jangan negetifkannya. 
(Sekadar nasihat heehehe..)

JO BAGI BLOGGER LAIN.. JOM MEMERIAHKAN GA INI... 

Tag : Ana, SYAZ, Tini

tarikh : 27 August 2014 - 27 September 2014

2 September 2014

Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com


Assalamualaikum

Dengan ini, dilancarkan Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com

Bermula 9 pagi 1 September dan akan tamat pada 12 malam 10 September 2014

Tujuan giveaway ini :  Untuk memperkenalkan blog-blog baru dalam dunia blogging serta dapat juga menambah rakan-rakan baru dalam list follower anda. 

Sila FOLLOW BLOG mereka :


Sila LIKE PAGE mereka :


Sila FOLLOW IG mereka :
[nor_farihan] [aimimiddleton] [shidaradzuan] [ct aman] [huda] [asha]

Senarai Hadiah :
Goodie Beg - 40 pemenang (Mama)
Top up RM 10 - 9 pememang
Top up RM 5 - 5 pemenang
Wang Tunai RM 30 - 2 pemenang
Dish Wash Concentrate Shaklee - 1 pemenang
Potrait - 2 pemenang
Novel - 1 pemenang
Shawl - 5 pemenang
Fridge Magnet + Bookmark LE - 3 pemenang
Button Bagde + Bookmark LE - 2 pemenang
Agent Dorship Sophie - 20 pemenang
Brooch - 2 pemenang
Header Blog - 1 pemenang
Keychain - 1 pemenang
Buku Motivasi - 1 pemenang
Coin Purse dan Bookmark - 5 pemenang
Nota : Diharap semua peserta dapat memenuhi syarat yang ditetapkan, dan enjoy blogwalking oke!

GIVEAWAY: JUBAH DRESS CANTIK BY ARIESCAPE SHOPPE


JOM JOIN, ADA REZEKI BOLEH BERGAYA DENGAN JUBAH DARI ARIESCAPE SHOPPE
KLIK BANNER DI BAWAH 


mengapa anda rasa layak menang dress dari Ariescape Shoppe

Jika ditanya saya layak kah?. jawapan saya, SEMUA orang layak.

Tetapi dekat sini dia hanya pilih seorang sahaja, jadi kita sama-samalah usaha. 

 TAPI Sirius Dress dia memang cantik and sangat-sangat cantik, jatuh hati rasa, jadi farra nak dapatkan salah satu dari koleksi "ARIESCAPE SHOPPE".. nanti boleh fotoshood baju baru ni..

harap-haraplah farra dapat rezeki. Tengoklah koleksi dia, ni semua yang farra minat, Kalau nak diikutkan semua cantik-cantik. kalau nak tengok blh klik  "ARIESCAPE SHOPPE".