30 July 2012

KAMI NAKAL KA?

Dulu masa study, orang selalu kata, kami memang nakal..
Nakal ka?

Time study lah saat2 yg paling best, suka sangat, suka buat hal.... hehehe..
Ramai orang kata time study ni ‘MEMBORINGKAN’ ‘BOSAN’ ‘TENSION’ ‘TERKANAN’ and bela~ bela~ bela~ bela~.

Tapi bagi kami “TAK”, time study adalah detik yang menyeronokan,.
Nak tau kenapa seronok ?.. JOM ikut aku.. ~~~~

Masa study orang kerap sangat dengar kes buli,, apa kelas buli budak2 baru ni,, cari pasai kena denda ja,, so nak elak dari kena denda, kami buli lah kawan sendiri… takda sapa nak marahkan kami…


Lagi pon kami bukan buli terok2 pon, pukul sikit2 ja,, habis kuat pon smpai kena baca yasin bagi…


Orang cukup tak suka student yang merempit,, ish~ ish~ ish~,, tak baik.. tengok kami ni merempit denga cara baik tak merempit di jalan, kami merempit dalam bilik.. hahahaha~~~~



Lecture selalu marah kalau student2 dia main2 dalam kelas and tak bagi tumpuan,,  tapi kami tak main,, kami baca MATRO ja time dia mengajar… alah nk tambah ilmu semasa… cari bahan bacaan lebih.. tu pon kena beleter jugak.. apa lah salah kami?



Satu hari tu kami kena pakai baju sukan, memandangkan aku terlupa nk pakai, aku ambik lah paper buat bagi jadi baju sukan,, tak pasai2 aku kena balik tukar,,, aii tak cukup cantik ka aku buat siap ala2 muslimah lagi tu,, jimat kain..


Ada satu kisah ni, kami kena buat sesi menyelamat dengan membuat balutan bagi yang cedera, balut punya balut,,, oupsssss~~~~~ dah jadi mumia dah mangsa ni,,,


pertolongan cemas la kata nya,, alik2 aku yang cemas sekarang ni,,, depa ingat aku ni mayat ka apa,, kalau mayat pon orang bawak pi hospital dulu,, aku suruh balut badan ni depa balut satu badan,, nanya aku…. 


Ni lah antara kenangan2 yang manis pernah aku lalui masa study dulu,,, baru aku perasan,, memang nakal rupanya kami.. hehehe ~~~~